Herbata zielona całoliściasta.
Sposób przygotowania:70-80°C, 2~3 min.
cena za 50 g
Uprawiana w Chinach zielona herbata typu japońskiego - Sencha.
cena za 50 g
Zielona herbata z chińskiej prowincji Yunnan produkowana od ponad 1700 lat.
cena za 50 g
Zielona herbata z Japonii – Bancha (późny zbiór).
cena za 50 g
Składniki: Tajwańska herbata zielona typu Gunpowder, której liście są zwijane w małe kulki. Jasny napar o pobudzającym działaniu.
cena za 50 g
Wysokojakościowa japońska herbata z prowincji Miyazaki. Pierwszy wiosenny zbiór. Charakteryzuje się świeżym, miodowym, aksamitnym smakiem z nutką dojrzałych brzoskwiń. Wyczuwalny smak umami.
cena za 50 g
Gyokuro uważana jest za najlepszą zieloną herbatę na świecie. Najwyższe gatunkowo listki z krzewów herbacianych, rosnących na najlepszej powulkanicznej ziemi. Podczas zbiorów zrywane są jedynie najdelikatniejsze, najświeższe listki.
cena za 50 g
Wyśmienita koreańska herbata Sejak. Uprawiana tradycyjną, ręczną metodą na plantacji O'Sulloc na wyspie Jeju. Spełnia warunki upraw organicznych.
cena za 50g
Klasyczna japońska herbata Sencha, nazywana także Kagoshima. Uprawiana jest w prowincji Satsuma. Po zaparzeniu otrzymujemy napar o pełnym, czystym kolorze i wyraźnym, przyjemnym smaku.
cena za 50 g
Jedna z najcenniejszych Chińskich zielonych herbat. Pierwsze wiosenne listki zwinięte w spiralki, wzbogacone dużą ilością białych herbacianych pączków.
cena za 50g